Setmana d'Artesania de Catalunya - The Craftroom, del 4 al 10 de Juliol de 2016

#totagenda #artesania




Oberta la convocatòria per participar a la 5ena edició de The CraftRoom, el saló de referència de l'artesania a Catalunya




  • El Departament d’Empresa i Coneixement, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ha obert el període d’inscripció per participar en aquesta nova edició de The CraftRoom, que se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de juliol a El Born Centre Cultural -Barcelona,Barcelonès-, com a cloenda de les activitats que es desenvolupen en el marc de la Setmana d’Artesania de Catalunya.


  • El termini de presentació de sol•licituds per participar a The CraftRoom 2016 finalitza aquest divendres 22 d’abril.


El Departament d’Empresa i Coneixement, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ha obert el període d’inscripció per participar en la cinquena edició de The CraftRoom, el saló referent de l’artesania a Catalunya que se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de juliol a El Born Centre Cultural, com a cloenda de les activitats que es desenvolupen en el marc de la Setmana d’Artesania de Catalunya.
El Saló de referència de l’artesania a Catalunya, d’accés gratuït, acull una gran mostra d’exposició i venda directa de productes artesans de diferents sectors i oficis, com complements de moda, joieria, articles per a llar, objectes de regal o decoració, i completa la seva oferta amb un calendari d’activitats adreçades al públic en general i famílies.
En la passada edició, el saló va assolir gairebé 25 mil visitants i va comptar amb un total de 108 expositors: 43 empreses artesanes de venda directa (complements de moda joieria, articles per a la llar, objectes de regal, decoració) amb 14 artesans emprenedors; van participar 13 entitats, entre associacions, gremis, escoles i museus; a la mostra Futur Excel•lent es van exposar 37 projectes de final de curs dels alumnes excel•lents de les escoles d'Arts i Disseny de Catalunya; i va acollir un espai dedicat a l’artesania del Japó, país convidat de l’edició passada.
En la cinquena edició, The CraftRoom vol continuar creixent i consolidar-se com a cita referent de l’artesania a Catalunya per a professionals del sector i per a visitants. Enguany el país convidat serà Mèxic.
El termini de presentació de sol•licituds finalitza aquest divendres 22 d’abril. Els artesans interessats en obtenir més informació i presentar la seva sol·licitud per participar a The CraftRoom 2016 poden adreçar-se aquí.

La Setmana d’Artesania de Catalunya és una actuació del CCAM que s’inicia el dilluns 4 de juliol i finalitza el diumenge, 10 de juliol de 2016

En el marc de la Setmana, es duen a terme els següents esdeveniments:

  • Lliurament Premis Nacionals d’Artesania
    El calendari d’actes de la Setmana d’Artesania de Catalunya s’obre el dilluns, 4 de juliol, amb el lliurament dels Premis Nacionals d’Artesania al Palau de la Generalitat, per part del MH President de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de sis premis, un de principal – el Premi Nacional d’artesania – i cinc subcategories: Premi a la millor marca artesana; premi a la Innovació; premi Prestigia; premi Restaura; i premi Impulsa.
  • Lliurament Diplomes de Mestre Artesà
    En el curs del mateix acte, es lliuren també els Diplomes de Mestre Artesà. Amb aquests guardons, el Govern vol reconèixer la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge.
  • Activitats divulgatives
    Durant la Setmana d’Artesania de Catalunya es duen a terme activitats de divulgació de la presència de l’artesania en la societat. Així, el dimarts, 5 de juliol, el Mestre Artesà ceramista Manel Diestre duu a terme una visita guiada sobre el terreny dels treballs de restauració efectuats al Recinte Modernista de Sant Pau. D’altra banda, el dimecres, 6 de juliol s’inaugura l’exposició de les Insígnies del Mestre Artesà 2016 a la Galeria Koetània.
  • Exposició al Centre d’Artesania Catalunya
    El dijous, 7 de juliol s’inaugura a les sales d’exposicions d’Artesania Catalunya l’exposició del país convidat, Mèxic, que ens mostra una àmplia selecció dels treballs, tècniques i peces creades per artesans mexicans, tant des de la vessant tradicional com contemporània.
  • The CraftRoom
    Com a cloenda de les activitats que es desenvolupen en el marc de la Setmana d’Artesania de Catalunya, els dies 8, 9 i 10 de juliol té lloc a El Born Centre Cultural el Saló The CraftRoom.
    The CraftRoom creix per convertir-se en el gran aparador de l’artesania catalana. El Saló acull les següents seccions:
    - Espai de venda directa de productes artesans de diferents sectors i oficis (complements de moda, joieria, articles per a la llar, objectes de regal, elements de decoració, etc.). En aquest espai trobarem també una zona dedicada als artesans emprenedors.
    - Entitats que presenten la oferta vinculada a l’artesania (Escoles d’Arts i Disseny, Museus, Associacions i gremis sectorials i territorials, Proveïdors de matèries primeres i serveis, Organismes de promoció empresarial, etc.).
    - Un calendari de diferents activitats - demostracions d'ofici, exposicions, històries artesanes, etc. – durant els tres dies del Saló.
    - Futur Excel·lent, mostra dels projectes de final de curs dels alumnes excel·lents de les escoles d'Arts i Disseny de Catalunya.
    - País convidat: Mèxic
    Un pas més per convertir The CraftRoom en una referència obligada de l’artesania catalana.

Comentaris