JOIERIA, CURS DE PORCELLANA APLICADA


joieria

JOIERIA, CURS DE PORCELLANA APLICADA . PROPERA EDICIÓ: 21, 23, 28 i 30 DE JULIOL

En aquest curs aprendrem a treballar la porcellana per aplicar-la a la joieria. Coneixerem les tècniques per treballar la porcellana líquida i la porcellana per modelar. Així com també diverses tècniques de decoració i de preparació de les peces per tal que, en finalitzar el curs, estiguin llestes per poder-les muntar en metall.

Objectiu

Proporcionar els coneixements necessaris, sobre el procés d’elaboració de peces de porcellana, per aplicar a la joieria, des de la seva concepció fins a la cocció final.

A qui va dirigit

Pot assistir al curs qualsevol persona que sàpiga treballar el metall i vulgui introduir-se en el món de la joieria ceràmica.

Durada, dates i horari

Durada: 16 hores dividides en 4 sessions

Horari: de 16 a 20h

Dates: 21, 23, 28 i 30 de juliol de 2020 (dimarts i dijous)

Lloc

Kum Boo Escola de Joieria
C/Villarroel 182, 08036 · Barcelona
T. 93 435 45 96
info@escolakumboo.cat
www.escolakumboo.cat

Programa

  • Preparació de la porcellana líquida per treballar amb colada i banys, amb motlles d’una peça per pressió i de dues peces per colada.
  • Preparació de la porcellana per modelar utilitzant diferents elements per trobar colors i textures.
  • Aplicació de tècniques de decoració abans i després del bescuit (primera cuita).
  • Preparació de les peces amb els acabats necessaris per fer la cuita d’alta temperatura.

En acabar el curs, els/les alumnes s’emportaran les peces de porcellana acabades i preparades per poder-les muntar en metall.

Professora

Núria Soley, formada a l’Escola Massana de Barcelona. Ceramista d’ofici, s’ha especialitzat en l’àmbit de la joieria ceràmica. La seva obra es basa en l’experimentació amb diferents tècniques ceràmiques per aplicar a la joieria. Des del 2005 es dedica, també, a la docència, impartint cursos vinculats a la joieria ceràmica.

Instagram

Facebook

Web

Metodologia

Cada sessió anirà precedida d’una petita explicació teòrica, però el curs és essencialment pràctic.

La cocció de les peces en porcellana es farà durant els dies que hi ha entre una i altra sessió, de manera que a cada nova sessió, els/les alumnes trobaran les peces del dia anterior ja a punt per seguir-les treballant.

Material

L’Escola proporcionarà tot el material i totes les eines per al treball amb porcellana, així com també disposarà del forn per a la cuita de les peces.

Preu del curs

225€ (material inclòs)

Grup i reserva de places

Aquest curs es realitza generalment amb un grup de 8 persones. Ara, degut a les circumstàncies excepcionals provocades pel COVID-19, aquest curs es farà amb un grup de només 4 persones.

Les places es reservaran per estricte ordre de sol·licitud. Per fer la reserva, si us plau emplena aquest formulari.

VULL INSCRIURE’M !!

QUI SOM

El 2012 l’Arnald Climent, director i professor de l’Escola, va decidir compartir els seus coneixements d’ofici.

Tot va començar perquè sovint es trobava amb aprenents i estudiants en pràctiques que acudien al seu taller a fer-li consultes. Va adonar-se de la necessitat que tenien d’aprendre bé les tècniques bàsiques d’estellera.

El seu afany és que al taller hi hagi una atmosfera agradable i còmode que permeti desenvolupar la creativitat de cada alumne, sempre fent èmfasi en la tècnica i en l’ofici.

A l’Escola els nostres alumnes acostumen a tenir un d’aquests perfils:

  • Amateurs que comencen de zero o que tenen pocs coneixements previs. Vénen a aprendre a fer les seves peces, alguns per pura afició i altres perquè volen explorar un nou futur professional.
  • Avançats, que vénen per millorar els seus coneixements i per aprendre tècniques noves.
  • Joiers professionals que volen estar al corrent de noves tecnologies o que desitgen aprendre tècniques que no han usat en la seva trajectòria professional.

La nostra formació posa molt entusiasme en les tècniques d’estellera, començant per les bàsiques per anar assolint, de mica en mica, les més avançades. Tot això sense oblidar les imprescindibles “noves” tecnologies, com ara el disseny 3D.

Com treballem? En grups molt reduïts de màxim 6 alumnes. Compartiràs l’aula (que és un taller professional) amb 5 alumnes més, cadascú amb el seu projecte. Et guiaran en la part tècnica i artística un o dos professors, joiers en actiu amb molts anys d’experiència.

CURSOS MONOGRÀFICS

AULA OBERTA

L’Escola Kum Boo posa el seu taller a la disposició d’alumnes de l’Escola, estudiants de joieria i professionals del sector, amb les eines i la maquinària per tal de permetre fer-ne ús fora de l’horari de classe.

Quan es ve a l’Aula Oberta no es ve a fer classe. Es pot venir per enllestir exercicis a mig fer, per començar peces noves o simplement perquè al taller hi ha eines i màquines que un no té a casa o al propi taller.

Sempre hi haurà algú a l’Escola per resoldre qüestions puntuals, però no per fer seguiment de cap projecte ni per estar pendent dels exercicis dels alumnes.

CONTACTE

joieria



joieria



núria soley. ceramista

joieria contemporània i ceràmica creativa

Vaig nèixer a Barcelona l’any 1960 i visc, des de petita, a Palau-solità i Plegamans. 
La meva formació en els àmbits de la ceràmica i la joieria l’he fet, principalment, a l’Escola Massana de Barcelona. Vaig obrir el taller l’any 1982.
Ceramista d’ofici, durant la meva trajectòria professional m’he especialitzat en l’àmbit de la joieria ceràmica, formant-me també en tècniques de joieria per poder treballar personalment la ceràmica i el metall.
La meva activitat professional es basa en dos aspectes; la creació, presentant diverses col·leccions de joies i petits objectes, i la docència, un àmbit que des de sempre m’ha agradat.
Si en voleu saber una mica més…

què faig

shop

contacte

TEMPS ERA TEMPS

KUM BOO ESCOLA DE JOIERIA – JEWELRY SCHOOL: CURS DE CLAVAT DE PEDRES

KUM BOO ESCOLA DE JOIERIA – JEWELRY SCHOOL

NA MONTSE FA FEINA A KUM BOO ESCOLA DE JOIERIA – JEWELRY SCHOOL

KUM BOO ESCOLA DE JOIERIA-JEWELRY SCHOOL: PENJOLL DE L´ESTEL

BAONA A KUM BOO ESCOLA DE JOIERIA- JEWELRY SCHOOL

NÚRIA SOLEY A ALBERT TORRES ARTESANIES


Comentaris