CERÀMIQUES TERRAFORTA: JA US LES PODEU CONFITAR!








































#CeràmicaArtesaniaTotcat

JA US LES PODEU CONFITAR!
Heu anat alguna vegada a collir olives? Tot i el fred que sol fer perquè la collita es comença pel novembre, té un encant això de pentinar les branques per anar fent caure a terra les olives i aplegar-les a la xarxa que cal posar sota l’olivera.
Aquí teniu una recepta típica de Bunyola (Mallorca) perquè les pogueu macerar en qualsevol dels recipients de terrissa que us oferim a Terraforta. Ja us les podeu ben confitar ... ep! les olives.
Ingredients
Olives
100 gr. de sal per cada litre d’aigua
Aigua
Trocs de fonoll
Pebres de cirereta (picants)
Prepareu una tenalla de terrissa per posar les olives a confitar. Prèviament cal dissoldre la sal en l’aigua i, quan ja estigui ben dissolta, hi poseu les olives, els pebres i alguns troncs de fonoll. Tingueu en compte que les olives han de quedar ben submergides. Si voleu, al damunt hi podeu posar fulles de llimonera perquè no surin. Deixeu-les reposar durant dos mesos. Si voleu fer més via i aixafeu les olives abans de posar-les a macerar, al cap d’un mes ja podreu tastar-les! Alerta amb els pebres de cirereta que són molt coents (picants)!

Comentaris