10 ANYS ARS ANTIQUA (IGUALADA)




Ars Antiqua, neix l’any 2004 de la mà de Sara Berzosa Domingo (conservadora/restauradora) i Guillem Vera Montiel (arqueòleg/restaurador), que de manera responsable i emprenedora, desenvolupen la seva activitat professional restaurant obres pertanyents tant del sector privat (col·leccionistes, galeries d’art o clients particulars), com del sector públic (Museus i altres Institucions), oferint un estudi i servei acurats i una garantia de conservació de l’obra.


Som un taller especialitzat en conservació-restauració de pintura sobre diversos suports (tela, fusta, mur, etc), moble, daurats, marcs antics, metall i restauració de ceràmica arqueològica i moderna.

Aquesta professió, implica seguir una ètica de conducta envers la conservació del Patrimoni Cultural i un coneixement profund de la història de l’art i les antiguitats, compaginada amb el saber artesanal tradicional.

El creixent interès per l’art antic i el nostre Patrimoni Cultural, ens empeny també a dur a terme una activitat docent i de difusió d’aquesta i altres professions, i oferim des de l’any 2004 un tipus d’ensenyament no reglat d’arts aplicades i oficis artístics.

Aquests ensenyaments, tenen com a objectiu, potenciar la vocació artística i creativa, experimentar dins els oficis artesans i una formació de tipus professional.

Pertanyem al Grup Tècnic. Associació professional dels conservadors- restauradors de béns culturals de Catalunya i  estem acreditats amb el carnet d’artesà professional de la Generalitat de Catalunya.



La conservació-restauració és la disciplina que té com a objectiu preservar els béns culturals per a transmetre’ls a les generacions futures tenint en compte en tot moment uns criteris ètics.
La conservació implica una acció de tipus preventiva i curativa envers l’objecte cultural per aturar un procés de degradació que ja ha començat.
La restauració és una intervenció directa sobre l’objecte cultural amb l’objectiu de retornar-li l’aspecte estètic original i valor documental, respectant en tot moment les empremtes deixades pel pas del temps i la seva integritat física.

La metodologia de restauració a Ars Antiqua, segueix sempre les mateixes directrius sense diferenciació de qualitat de la peça (èpoques, estils, valor comercial, etc...) o propietari (públic o privat), s’actua sempre amb la mateixa disciplina, respecte i dedicació.

Realitzem un examen i diagnòstic de l’obra previs a l’elaboració de propostes d’intervenció, que en cada peça és diferent i particular.

El nostre objectiu és respectar l’estètica, la història i la integritat física de cada objecte, per tant, cal limitar la intervenció al mínim indispensable, utilitzant productes, materials i procediments reversibles i compatibles amb els materials dels quals està format el bé cultural.

Després de realitzar una conservació preventiva i curativa, es procedeix a la restauració de la peça si aquesta ho requereix, amb una documentació exhaustiva de la intervenció, mitjançant fitxes tècniques il·lustrades del procés de restauració.

A Ars Antiqua us oferim serveis de restauració de:

· PINTURA SOBRE TELA 
· PINTURA MURAL 
· PINTURA SOBRE VIDRE 
· PINTURA SOBRE COURE 
· TALLA I ESCULTURA 
· DAURATS 
· MOBILIARI
· METALL 
· CERÀMICA MODERNA I ARQUEOLÒGICA
· ALTRES


Comentaris