NÚRIA DEYÀ JOIERIA ARTESANA: BUSQUES ALGO DIFERENT? REGALA...UN TALLER

#EtsJoiaArtesaniaTotcat #TallersArtesaniaTotcat




Nadal 2014

tallers nadal texte

Busques algo diferent? Regala… un taller!

Si aquestes dades voleu tenir un detall diferent, vos proposo una idea: per que no regaleu un Taller d'iniciació a la joieria per adults o un Taller de joieria creativa per a nens? És un regal diferent i original, que pot fer-se en qualsevol moment de l'any i que permet a la persona que rep el regal, viure l'experiència de ser dins un taller de joieria unes hores, aprendre algunes tècniques bàsiques i emportar-se una joia feta amb les seves mans. Sona be, no? Si voleu més informació, contacteu amb mi o envieu un missatge a través ...


Tallers d’iniciació a la joieria per adults

Vols entrar a un taller de joieria, seure i… fer-te una joia? Et proposo 2 horas (o més, si et ve de gust) d’iniciació a la joieria, a un petit taller de Menorca. Ho vols provar? No es requereix experiència… només ganes de passar una bona estona i ser creatiu.
T’ofereixo atenció personalitzada, una introducció al taller, al procés creatiu, a les tècniques bàsiques i el material necessari per a fabricar la teva joia.
.Tallers individuals o de dues persones.
.Ens posem d’acord en l’horari i… a crear!

Tallers de joieria creativa per a nens

Vols que el teu fill vegi un taller de joieria per dins? Vols posar en marxa la seva imaginació i les seves mans? Et proposo una hora i mitja de creativitat i joieria a la seva mida, posant al seu abast diversos materials perquè pugui fer les seves creacions.
.Taller individual, i per a grups de 2 ó 3 nens, a partir de 5 anys.
.Ens posem d’acord en l’horari i… a crear!


Sobre mi

proves foto web sobre mi fondo blanc
Vaig néixer a Menorca al 1973. El meu primer contacte amb el disseny de joieria va ser a l’escola d’Arts i Oficis de l’illa. Després, vaig continuar els meus estudis a la facultat d’art i disseny “Sir John Cass Faculty” a la “London Guildhall University” del Regne Unit.
Actualment, tenc un taller amb un espai per atenció al públic i exposició  a Ferreries, poble de l’illa, on creo les meves joies, utilitzant metalls preciosos com són la plata i l’or, pedres semi-precioses i altres metalls innovadors, com el titani o el niobi, que aporten color a les meves peces. M’agrada investigar i innovar en quant a disseny, però també en quant a nous materials poc convencionals a la joieria. He participat a fires internacionals de joieria, com Inhorgenta (Munich), Iberjoya (Madrid), i darrerament a Espaijoia (Barcelona).
Els meus treballs estàn inspirats pels colors, textures, formes de la natura, l’arquitectura… per la illa en sí! Els meus dissenys solen ser jocs de línees sinuoses que es transformen en anells, arrecades, penjolls o braceroles, en els que sol estar molt present el contrast dels diferents colors dels materials que utilitzo.
Compto amb  la Carta d’Artesana concedida pel Govern de les Illes Balears i amb lús de la marca de garantía Artesania de Menorca, cedida pel Consell Insular de Menorca, per distingir als artesans professionals de l’illa.

Titani? Niobi? I… “anoditzats”??

A les descripcions d’algunes de les meves joies
haureu trobat aquestes paraules… potser titani sí vos sona, però “niobi” i “anoditzat”… això què vol dir?
Al meu taller trobareu que, utilitzo metalls nobles com la plata i l’or i d’altres que no ho són, però que per les seves característiques, m’agrada incloure a aquestes joies. Estic parlant del TITANI (Ti) i del NIOBI (Nb).
Són dos metalls amb característiques similars:
– Són lleugers, el que permet que el pes de les joies es redueixi.
– Fonen a temperatures molt elevades, el que fa impossible treballar-los utilitzant la soldadura tradicional. Així que s’han d’unir entre ells o amb altres metalls, amb  tècniques alternatives, com poden ser el reblat o la soldadura laser.
– Amb un procediment adequat, es poden “acolorir”. Això és ANODITZAR: aplicar corrent elèctrica o calor, per fer que el metall s’oxidi i així aparegui el color. Segons la intensitat, s’obté un color o un altre. El color és permanent, tot i que s’ha d’anar amb compte de no rascar-ho de manera deliberada. Per netejar-ho, el millor es emprar un drap suau sec i s’eliminaran les possibles taques (per exemple, les empremtes) que hi pugin aparèixer.
I posats a demanar… perquè els empro tots dos? Amb el niobi aconsegueixo una gama de colors més variada.
2014-02-14 16.54.14  Desktop
2014-02-14 11.33.17 

Preparant la botiga per Nadal!
Preparando la tienda para la Navidad!
Prepearing our showroom for Christmas!





Joies de Nuria Calsapeu


Penjoll Nuria Calsapeu

I així de maques, llueixen les joies de la JuD. Espai de Joies a les nostres vitrines: una altre novetat d'aquest nadal! Unes peces plenes d'energia que ens encanta poder-vos oferir a Menorca.

Comentaris