Convocatòria oberta Premis Enjoia’t 2020

Oberta la convocatòria de participació als Premis de Joieria Contemporània Enjoia’t 2020, una convocatòria d’àmbit internacional que va dirigida a joiers i joieres, professionals o estudiants.

La convocatòria romandrà oberta fins el 5 de juny de 2020.


ENJOIA´T 2020
Aquests guardons són una convocatòria anual que des de fa 26 anys premien les creacions contemporànies més destacades del sector de la joieria. Es converteix d’aquesta manera, en un punt de trobada indispensable per a professionals i estudiants joiers d’arreu del món, emmarcat dins de la Setmana de la Joieria de Barcelona.
Els Premis Enjoia’t guardonen les propostes que qüestionen i transgredeixen els límits de la mateixa creació joiera contemporània a través de l’originalitat, la qualitat tècnica i la riquesa conceptual.
El jurat seleccionador d’aquest any està format per:
– Ruudt Peters, joier
– Nicolas Estrada, joier
– Pilar Garrigosa, joiera
– Roberta Bernabei, joiera
– Imma Jansana, arquitecta i joiera
Els Premis de Joieria Contemporània ENJOIA’T són una convocatòria anual que des de l’any 1994 premien les creacions contemporànies més destacades del sector de la joieria. Es converteix, així, en un punt de trobada indispensable per a professionals i estudiants joiers d’arreu del món, emmarcat dins la Setmana de la Joieria de Barcelona.
Els Premis guardonen les propostes que qüestionen i transgredeixen els límits de la mateixa creació joiera contemporània a través de l’originalitat, la qualitat tècnica i la riquesa conceptual. Amb la participació de joiers en l’àmbit internacional, l’ENJOIAT ha esdevingut al llarg dels anys un aparador de les tendències més punteres del sector des de diferents mirades culturals. 
La singularitat dels Premis de Joieria Contemporània ENJOIA’T rau en que els participants seleccionats han de defensar les seves peces presencialment davant del jurat professional. Un cop acaben les defenses i el jurat ha decidit els guanyadors i finalistes, els joiers i joieres llueixen les seves peces durant la festa d’entrega dels premis. El públic assistent pot entrar en contacte amb els creadors, veure de prop les peces i votar la mereixedora del Premi d’Opinió. S’estableix un únic guanyador per cada categoria, Professional i Estudiant, i un màxim de dos finalistes. Els dos guanyadors reben l’encàrrec de dissenyar una corona per a la propera edició dels Premis. 
L’ENJOIA’T va més enllà d’una entrega de premis i pretén ser una plataforma de visibilitat per als creadors, tant professionals com estudiants. Això s’aconsegueix a través d’una mostra col·lectiva formada per totes les peces seleccionades pel jurat professional de l’edició en curs, l’Històric de Corones de l’ENJOIA’T i les corones dissenyades pels estudiants de joieria per guardonar al guanyador del Premi d’Opinió. A més, cada any s’organitza una conferència, xerrada o workshop al voltant de la joieria contemporània per reflexionar sobre diferents aspectes teòrics i pràctics.
La vinculació amb la docència és també un punt important en la filosofia del projecte. Cada any els estudiants de joiera d’una escola d’art i disseny de Barcelona reben l’encàrrec de dissenyar i produir una corona per al guanyador o guanyadora del Premi d’Opinió. D’entre totes les corones presentades, se n’escull una que serà l’encarregada de coronar i assenyalar al guanyador de la millor peça a ulls del públic assistent. Totes les corones s’exposen a la mostra d’ENJOIA’T amb la voluntat de donar visibilitat i suport als nous talents emergents. 

Consulta les bases

Formulari d’inscripció

Comentaris