Cristal·litzacions – Josep Maria Mariscal – del 10 al 15 d´Agost 2020



ORGANITZA:

ESCOLA DE CERÀMICA DE LA BISBAL















PROFESSOR: Josep Maria Mariscal

DATA: 10 al 15 Agost 2020

HORARI: 9 a 13h i de 15 a 19h (últim dia de 9 a 13h)

PREU: 340€ + 30€ (material)

* Places limitades a un màxim de 10 alumnes

El pagament de 150€ en concepte de reserva serà descomptat del preu total del curs







Esmalts de cristal·litzacions

Descripció

Els esmalts de cristal·litzacions són una tècnica de fabricació d’esmalts molt particulars, i en realitat molt difícils de controlar. Estan basats en la presència d’òxid de zinc, i d’altres materials com poden ser el rútil, o el titani capaços de produir cristalls durant la baixada de temperatura del forn.
Es creu possible que els esmalts de cristal·litzacions es van començar a treballar internacionalment durant la dinastia Song a la Xina, només des del segle XIX, ha estat tema d’interès per als ceramistes Europeus.
El mestre Josep Mariscal. Iniciat a la Alfareria des dels 14 anys al costat del seu pare. Vol deixar molt clar que ell és un artista autodidacta. I que no ha assistit a cap escola o taller. Però, En algun moment de la seva joventut va començar a descobrir el món dels esmalts.
I empès per la seva inquietud i gran professionalitat. En algun dels seus viatges a les fires internacionals descobreix i queda fascinat per la tècnica de les cristal·litzacions.
És tal la seva fascinació per aquesta tècnica que comença a tirar de mereotecas ja buscar als ceramistes internacionals més especialitzats en aquesta tècnica. Connectant amb ells i intercanviant experiències.
En aquests moments a causa de la seva gran tenacitat en la recerca s’ha convertint-se en un dels Mestres europeus més especialitzat en la tècnica de les cristal·litzacions. Els seus cursos són un veritable repte professional per als aspirants a controlar aquesta tècnica.
Objectiu del curs
Aprendre a formular, preparar i aplicar engobesvitrificats.
Experimentar i aprendre a acolorint i trobar la decoració adequada sobre la peça de ceràmica mitjançant la sobre-posició de capes i diferents tècniques de decoració.
Realització de peces en xurros i amb la combinació de diverses tècniques en una mateixa peça, torn, planxa, etc.

–PROFESSOR: Josep Maria Mariscal
DATA: 10 al 15 Agost 2020
HORARI: 9 a 13h i de 15 a 19h (últim dia de 9 a 13h)
PREU: 340€ + 30€ (material)
IDIOMES: Castellà – Català – Anglès
Més informació:
– Places limitades a un màxim de 10 alumnes
– És necessari portar algun material? No és necessari portar cap material per a realitzar els cursos però els alumnes poden portar les seves eines si ho desitgen, a més l’escola els lliura un davantal a cada alumne el primer dia.
– Poden els alumnes emportar-se les peces? Si, el dissabte els alumnes poden recollir les seves peces i portar-les-hi
* Es recomana portar caixes i paper de periòdic per a embolicar les peces i transportar-les
* En cas que l’alumne no pugui portar-les-hi pot deixar una caixa preparada i embolicada per a recollir per l’empresa de transports, el tràmit amb l’empresa de transport de recollida ha de tramitar-se per l’alumne .
** Els cursos tenen un mínim de 5 places, aquells cursos que no tinguin el mínim d’alumnes podranser anul·lats i s’avisarà als alumnes una setmana abans.
Reserva: Per a reservar el curs és necessari realitzar inscripció mitjançant la pàgina web i seguint els passos de la compra online, on es fa el pagament mitjançant targeta, Paypal o transferència de l’import de 150 € en concepte de paga i senyal de reserva, la resta s’abonarà el primer dia a la recepció de l’escola. Si no pot realitzar la inscripció a través de la web contacti amb nosaltres per email info@esceramicbisbal.net o per telèfon 972642514.
Una vegada feta la reserva rebrà un correu electrònic de confirmació al seu correu electrònic, en cas de no rebre-ho revisi el SPAM o enviï’ns un correu electrònic a info@esceramicbisbal.net
Allotjament: Podrà indicar si vol allotjar-se a l’escola abans de finalitzar la reserva. Enguany perquè totes aquelles persones que desitgin allotjar-se a l’escola se sentin segures les habitacions seran compartides per un màxim de dues persones per habitació i també hi ha l’opció d’allotjar-se mitjançant acampada (furgoneta, autocaravana, tendeixi campanya) en la zona enjardinada de l’escola (amb accés a wc, dutxes, disponibilitat de llum, i sense accés a la cuina).
Preu habitació per persona i setmana 160€
Preu acampada per setmana 80€
* Està prevista l’arribada el diumenge a la tarda i sortida el dissabte al matí. Rebrà més informació en l’email de confirmació.

* Pot consultar aquí les diferents opcions de com arribar a l’escola 


Comentaris